موتور راکتی که قرار است انسان را به مریخ ببرد با موفقیت آزمایش شد

ناسا توانست بخش جدیدی از سامانه پرتاب فضایی (SLS) جدید خود را با موفقیت آزمایش کند. این جزء کلیدی، موتور راکتی است که با هدف پرتاب به ژرفای فضا طراحی شده و قرار است که فضاپیمای اوریون را نیز با خود حمل کند. این سومین آزمایش موفقیت آمیز موتور راکت RS-25 ناسا است و در ماههای پیش رو باید سه آزمایش دیگر نیز انجام شوند و اگر همه این آزمایشها موفقیتآمیز باشند، این هیولاها را بر روی راکت سوار خواهد کرد و این راکت انسان را به سیاره مریخ خواهد برد.
ریک مَستراکیو، فضانورد ناسا در جریان رویداد آزمایش این موتور که در مرکز فضایی اِستِنیس واقع در میسیسیپی برگزار شد گفت:
از حالا تا چند سال آینده که این سامانه تکمیل میشود، SLS به قدرتمندترین راکتی تبدیل خواهد شد که توسط انسان ساخته شده است. این راکت میتواند تمامی این تجهیزات سختافزاری را به مدار پایین زمین منتقل کند، بنابراین ما میتوانیم آنها را به ماه و یا در آینده به مریخ ببریم.
همانطوری که در ویدیوی پایین مشاهده میکنید، موتور RS-25 از هر جنبهای خارقالعاده است، این راکت علاوه بر اینکه میتواند در طول مدت زمان آزمایش قدرت خود را حفظ کند، بلکه جالب است بدانید فناوری این راکت چندان هم جدید نیست! موتور RS-25 تماماً توسط شرکت آمریکایی آیروجت راکتداین، سازنده موتورهای موشک ساخته شده و مهندسان راکت این شرکت میگویند که موتورهای RS-25 قابل اطمینانترین موتورهای رانشگر در جهان هستند. جالب است بدانید که این موتورها در ۱۳۵ ماموریت شاتل فضایی از سال ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۱ مورد استفاده قرار گرفتهاند و هر بار نیز سربلند به بیرون آمدهاند. حالا ناسا باید این موتورها را در سطوح بالای عملکرد آزمایش کند تا به استانداردهای SLS دست یابد و این راکت به قدرتمندترین راکت ساخته شده توسط انسان تبدیل شود.
اگر انجام آزمایشها به اتمام برسد، سامانه SLS به دو تقویت کننده (راکتهای رانشگر) پنجگانه مجهز میشود. آنطوری که ناسا میگوید، این تقویت کنندههای پنچگانه سوخت جامد طراحی شدهاند تا در ۲ دقیقه نخست پرواز، با موتورهای اصلی کار کنند و ۷۵ درصد نیروی رانشی که SLS برای آزاد شدن از گرانش بیرحم زمین نیاز دارد را تامین کنند. این دو تقویت کننده پنجگانه در هر ثانیه ۵ تُن سوخت را مصرف میکنند تا بتوانند ۱٫۶ میلیون کیلوگرم نیروی رانش را برای جدا شدن راکت از زمین ایجاد کنند.
سامانه SLS به تنهایی از مجسمه آزادی بلندتر است و میتواند دو برابر وزن محمولهای که شاتلهای فضایی ناسا با خود حمل میکردند را حمل کند. همچنین میتواند یک سفینه فضایی اوریون که ۴ سرنشین دارد را نیز به فضا منتقل کند. سفینه فضایی اوریون نخستین پرواز آزمایشی خود را در ماه دسامبر سال ۲۰۱۴ با موفقیت انجام داد. سامانه SLS و سفینه فضایی اوریون انسانها را به اعماق فضا حمل خواهند کرد، جایی که تا به حال هیچ انسانی نتوانسته به آنجا برود. اما پیش از هر چیزی لازم است که SLS و اوریون یک پرواز آزمایشی بدون سرنشین را در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۸ انجام دهند و اگر این پرواز موفقیتآمیز باشد، همه چیز برای سفر انسان به مریخ آماده خواهد بود.
اگر تاکنون در مورد پروازهای فضایی هیجانی نداشتید، حالا وقت آن است که داشته باشید زیرا عصر جدیدی از پروازهای فضایی به زودی رقم خواهد خورد و انسانها به کاوش اعماق فضا خواهند پرداخت. مادامی که ناسا بر روی ساخت قدرتمندترین راکت ساخت بشر تمرکز کرده، شرکتهای خصوصی نظیر بوئینگ و اسپیساکس نیز تمامی تلاش خود را به کار گرفتهاند تا بتوانند در رقابتهای فضایی شرکت کرده و پیروز شوند. با این تفاسیر، مریخ در چنگ انسان است.
نظر شما در این خصوص چیست؟
اقدام بسیار نادر گوریلهای جوان در پارک ملی رواندا باعث حیرت دانشمندان شد
تمامی نقشه های بازی Battlefield 1 دارای آب و هوای پویا خواهند بود
دیدگاه ها
0 دیدگاه